Om Sandom Retreatsenter

 

Om Sandom

Sandom Retreatsenter ligger i den tradisjonsrike Ottadalen – ved foten av Jotunheimen. Fra vestenden av Vågåvatn slynger en over 100 år gammel vei seg frem langs den stille Ottaelva. Tett ved veien, som nå er nesten uten trafikk, ligger Sandom, opprinnelig et småbruk med navn etter de store sandbankene i elva. Det er kilometre til nærmeste nabo.


Under en retreat på Sandom får du god anledning til å streife omkring i Guds frie natur. Kanskje er det ute på sandbankene eller langs en sti oppe i Lomskollen du vil bli så stille at Han får tale.

P6010134_WEBOm sommeren inviterer Sandom også til «Retreater med fjellvandring». se mere informasjon om dette på programsiden

I fritiden er det flere turmuligheter. Den gamle veien med stabbesteiner ligger der og venter på rolig vandring eller en rask joggetur. En del lokkes av Lomskollens topp, nesten 500 meter opp til 843 m.o.h., med flott utsikt i alle retninger – og kanskje et glimt av rådyr underveis! Kanopadling og fisking er andre muligheter. Om vinteren er det også mulighet for et snøbad etter badstua.

stillh.husSandom ble tatt i bruk til retreater i 1955. Den gamle låven er blitt ombygget til gjestehus og kapell. Dette er Stillhetens hus – med tretten enkeltrom. Rett over tunet ligger Bakkehuset, der den ene veggen i peisestuen er bygget rett inn i den bratte skråningen mot Lomskollen. Her er det også spisestue, kjøkken og kontor – og rom til frivillige husfolk som hjelper til for kortere tidsrom.

n-sandom-sommerHusfolket bor 400 meter unna, på Nord-Sandom, der tre små tømmerhus danner et felles tun. Også mellom retreatene har husfolket regelmessig bønnefellesskap – og forbønn for gjestene. De står for hele driften og vedlikeholdet av stedet, og samarbeider med en krets av støttespillere fra bygda og fra hele landet.

Sandom ligger 300 kilometer fra Trondheim, 350 fra Oslo og 430 fra Bergen.
En lang reise? Ja – og det har den fordelen at du får tid til å laste av deg bekymringer og falle til ro allerede på veien.

Men det er heller ikke lenger enn at du for eksempel kan sette deg på et  behagelig hurtigtog i Oslo, bytte til buss på Otta, og være fremme på Sandom etter 4,5 timer.

Det går også ekspressbusser forbi Garmo Fra Oslo, Bergen, Måløy og Ålesund.
Vi henter i Garmo.