Retreat med LANGE fjellturer

Retreat med LANGE fjellturer

Når

02. 08 2021 - 07. 08 2021    

Arrangementstype

Uke 31: mandag til lørdag. Delvis taushet

5 overnattinger:  kr 4000 – 5900

– Retreat med lange fjellturer:

 • Dette er en retreat for deg som trives ute i fjellet i mangt slags vær. Vi går en fjelltur midt på dagen (5-6 timer) hver av de tre første dagene. Turene vil være oppe på snaufjellet, og følge stier og dyretråkk.
 • For å ha glede av «retreat med lange fjellturer
  (og ikke hindre andre i å få en fin tur…),
  må en være i nokså god form, og kunne gå greit 10-15 km med 700-1000 m høydeforskjell på 5-6 timer. Antall høydemeter og lengde på turene varierer med hvilke turer turleder velger.
 • Avreisen skjer ca kl 11.00 etter Jesusmeditasjon og bønn.
 • Etter nistelunch går vi samlet videre. På disse turene legger vi ikke opp til deling av gruppa, men gruppa kan likevel gå litt «spredt» uten at det gjør noe.
  Vi går mer eller mindre sammenhengende (kun småpauser), ofte til en topp… Den siste timen av turen på vei ned gir vi igjen ekstra rom for refleksjon og ettertanke ved å gå i taushet. Vi skal være tilbake til Sandom ca kl 18.00 (middag kl 18.30-19.30). Dersom det skulle bli svært dårlig vær, går vi en kortere tur..…
  ”Det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klær.» 🙂
 • Gode inngåtte lette eller vanlige fjellsko anbefales. Ikke joggesko.

Generell Informasjon for retreat med fjellturer:

M&F-soleggi (101)_WEBDette er en type retreat for deg som trives ute i fjellet i mangt slags vær. Vi går en fjelltur midt på dagen hver av de tre første dagene. Turene vil være oppe på snaufjellet, og stort sett følge stier og dyretråkk, men på «vanlig» og med «ekstra lange turer» vil en på noe av turen også gå i terrenget og på topper uten stier.

Vi ønsker å bevare mye av den stillheten og Jesus-fokuset som preger de vanlige retreatene. Naturen og storheten i Guds skaperverk kan dermed bli en hjelp til å ikke bare høre, men å lytte oppmerksomt på hva han formidler til den enkelte.

Avreisen skjer på formiddagen etter Jesusmeditasjon og bønn.
Vi kjører bil til vi kommer over tregrensen. Før vi går lytter vi igjen til dagens meditasjonstekst, og vandrer så i taushet den første halvtimen.
Før stillheten brytes og nistematen spises, har vi veksellesning fra Salmenes bok.

Videre deler vi oss eventuelt i et par grupper NB! Gjelder ikke på retreat med lange fjellturer» – se egen info) etter som hvordan en ønsker å gå videre i fjellet. Noen vil gå langt, mens andre ønsker en kortere runde. Vi kjører felles opp og ned, og forventer at alle kan være i fjellet disse timene.
”Det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klær” 😉

Tips om hva som er lurt å ha med og på finner du f.eks her på Den Norske Turistforening
Husk å ta med:
– tursekk, termos og solkrem
– gode fjellsko eller lette fjellsko (Viktig med inngåtte kjente sko…)
– vind- og vanntett tøy
– ull-trøye og ull-stillongs
– lue og votter kan det også bli bruk for!
– badetøy (små fjellvann kan friste….)

Siden vi kjører biler opp på fjellet, regner vi med at noen av gjestene kan være med å kjøre etter behov. Utgiftene for kjøring vil bli dekket med kr 2,- /km.

Vi kan glede oss til å få oppleve fjellverdenen i all sin storhet og skjønnhet. Velkommen!

«Jeg løfter mine øyne opp mot fjellene:
Hvor kommer min hjelp i fra?
Min hjelp kommer fra Herren, han som skapte himmel og jord.»